Nere för räkning

Bloggandet ligger på is ett tag. Måste sortera lite i livet. Lite för mycket just nu men...... jag återkommer!!

SÅÅÅ bra bok

Jag håller på att läsa Lars Keplers HYPNOTISÖREN. 

             

Den handlar om ett familjemord som sker i Tumba. Bara det fick mig att bli nyfiken.
Just nu är det lite tillbakablick i boken men annars är den jättespännande. Iaf för mig som gillar sådana här böcker. 
Lars Kepler är en pseudonym för ett gift par som tillsammans skriver böcker. Jag tycker att de har gjort ett bra jobb iaf med denna bok. Ska se om jag kommer över någon mer bok av dem.

Jag har så svårt att sluta läsa när jag fastnat för en bok. Den följer mig överallt, jag hade tom lite tankar på att inte blogga utan se till att läsa ut boken ikväll. Det hinns med iaf, jag kommer läsa tills jag stupar!

Annars idag så var det danslek för lillfis men han kom ut efter ett tag och sa att han ville till Mc Donalds för det var tråkigt. Jaha så mycket för att man försöker hitta på något för den lille också, fast han är kanske lite för liten för detta och som hans pappa säger kanske han inte tycker det är så kul när det är mest tjejjer som springer runt och skriker.... men i affären kan han minsann vända sig om efter brudarna.
Han fick ett par nya kamouflagebyxor idag och var sååå tuff tyckte han medan han gick med händerna i byxfickorna. Han gick förbi en tjej på 7-10 år och liksom spanar in henne heeeela vägen förbi. Ni kan tänka er synen!! Han är sin far upp i dagen som kollar in äldre brudar.

Nu ska jag gå och läsa lite och ta hand om min mage. Det är något knas med den, undrar bara vad!! Läkare bokad iaf så får vi se!!

Gräsänka

I helgen är man då gräsänka, sambon är iväg på en fiskeresa. Hmmmm det är nog mer öl än fiske där tror jag. En platta gick redan första dagen. TUR att han inte är hemma, då hade han garanterat fått sova i ladan!!

Lillfis blev hämtad av mormor på dagis igår medan jag, efter jobbet kunde åka och titta på lite utemöbler. Vilken ångest jag har. VAD ska jag köpa??!!
Har sett enn brunt loungeset som jag tycker är snyggt och prisvärt men så blir jag så fånigt osäker för jag vet ingen som har det i brunt. Är det fult?

            

Det kostar bara 3.995:-. Det tycker inte ja var dyrt!! Det står mellan en sån eller i svart med glasskiva i stället. Priset är detsamma. Hur gör man? Sambon måste ju givetvis få säga sitt så vi får ta en tur när han kommer hem och är helt återställd efter resan.

Lillfis och jag bestämde oss för att sova över här hos mamma och pappa och gud vad jag går ner i varv när jag är här. Allt blir så lungt för mormor får ju givetvis stå för leken emellanåt ;).
De var ute ett tag på tomten igår och lillfis stökade runt i sitt hus.

             

Han somnade själv i stora sängen och då passade jag och mamma på att gå till grannarna här för en fredagswhisky men jag drack bara vatten och snarrade gått istället. Träffade min "gamla" klasskamrat och vi bestämde oss för att försöka få ihop en grillning med gamla klasskompisar. De som vi har kontakkt med på FB kanske? Det vore verkligen skitkul!!

Nu är det dags att göra iordning sig för lite kalas. Min kusin fyller 18 år!! Grattis på dig!!
Hästen får stallservice av ägarinnans dotter för jag hinner inte dit idag tyvärr men nästa vecka blir det tömkörning om jag får låna mundering om jag inte hunnit fixa själv.

Mycket Väl Godkänd

Idag tömkörde jag alldeles själv!! Härligt att äntligen vara där!!

                   

Tanken var att min tömkörningsguru skulle sköta allt men hon blev lite sen så hon sa att jag kunde "klä på" Våfflis och gå ner till ridhuset. Väl där fick jag lite jävlaranamma och tänkte att nu ska jag surprisa henne, så jag började med att sätta på svanskappan och sen leda honom runt.
Det var precis som om han förstod vad som skulle ske med den munderingen, för jag kunde hur lätt som helst leda honom genom att han gick först i grimskaftet och jag kunde styra på bogarna.
Inga problem, tänkte jag då. Jag törs!!
Jag satte på tömmarna på mitt speciella, inte allra säkraste sättet, men de är ju hutlöst långa!! Tur att man har en snäll häst!
Sen "slängde" jag runt lite med tömmarna bakom honom och sen satte vi "fart". Så härligt att han förstod. Dock ville han gå i ett lite för högt och spänt tempo men efter ett tag slappnade han av.
Gurun kom och blev jätteglad att se att vi körde själva.
Hon tyckte att om alla elever var så duktiga så skulle det vara lätt. Härligt att man är bra på något! Hon ville göra det lite svårare så konerna kom fram så vi fick köra slalom. Inga problem;).

Våfflan blev dock lite nervös i början när jag med tafatt hand skulle försöka få tömmarna över på en sida för att gå snett bakom på en sida istället. Hon hjälpte mig så att jag fick träna på det genom att hon pratade lite med Våfflan medan jag svängde runt med tömmarna. Två hopprep ska inköpas så att jag får in gunget!!

Jag fick öva på att vara lite närmre hästen och att hålla hela "tömmeriet" i handen och inte efter mig. Vi slutade med att göra lite skänkelvikning. Det här kommer bli jättebra för min ridning!!

Allt skedde i skritt för jag har så mycket att hålla reda på innan jag går upp i trav. Ska forma honom bra i den gångarten innan jag går upp i trav. Jag tömkör även än så länge i grimma.

Nu blir det tömkörning i ca två veckor. Hårdträning!!

Uppdatering

Det var ett tag sen jag skrev men helgerna går ju så fort!!
En samanfattning kommer här.

Lördagen började med en brakfrukost och sen givetvis utelek med lillfisen. På eftermiddagen åkte jag till stallet. Dels för att kolla lite på ihopsläppet av en ny kompis till Våfflan och en uteritt med två av tjejjerna i stallet.
Ihopsläppet gick som jag förväntade mig. INGA PROBLEM! som BarenHåkan säger.

            

Det blev en superhärlig ritt på nästan två timmar. Mycket galopp, hopp över dike, tall och en nerfälld gran. Han laddade mot hindrena väldigt bra! Den rundan kommer vi garanterat ta igen!! Han var supernöjd när han kom in till stallet. Fast han tyckte nog att vi kunde vara ute ett tag till. Våfflan fick agera "farbror". Han fick visa att dike inte var farligt. Han hoppade över ett antal gånger och ju fler det blev desto hetare över blev han. Skitkul tyckte han det var! Våfflan är så himla trygg i skogen. Många hästar blir lugna med honom och låter honom ta täten förbi spökena som bor i skogen.

Medryttaren jag har som "sköter" hoppningen har köpt en hoppsadel. Jätteskön att rida i. Det kändes lite konstigt i början att knöla ihop sina långa spiror i ett par kortare läder men efter ett tag fick jag faktiskt tillbaka känslan av att vara på galoppen. Jag har ridit på Täby galopp och det vill jag lova är en ansträgning. Där snackar vi inte hoppläder utan man har knäna i hakan känns det som. Rumpmuskler skapas iaf!!

Det känns så bra att ha engagerade medryttare som kan hjälpa till med vissa saker. Nu menar jag absolut inte att sadeln tillhör hästen utan att hon känner att de gör ett bättre arbete med rätt utrustning. Det känns tryggt, att inte behöva oroa sig över att det kastas på saker som kanske inte skulle vara så bra för hästen. Min sadel som använts i hoppningen är under all kritik men eftersom man har en plånbok i liten storlek har jag inte kunnat skaffa något bättre så denna lösning är jag väldigt glad över!! Tack!!
Visst är den fin?!

                    

På lördagskvällen blev det vår första grillning. Nu är det på G!!
Lohmanders kommer att hälsa på oss heeeela sommaren!!

Söndagen tillbringades ute hela dagen.
Jag och en granne tog med oss barnen till "öarna" på ängarna. Den ena kollade vi om det fanns några troll i och den andra fikade vi på.
Barn är så härliga. Grannens lilla kille ville börja skrika och först var det: Skrik inte, men sen sa jag:
Efter fikat kan vi göra VÅRSKRIKET.
Vad är det?
Jag förklarade och killarna vart heltända!! Ena fikade snabbt upp sitt och gick ner till vagnen för att lämna glaset. Han var så orolig över att vi skulle skrika utan honom och sa:
Vänta på mig, jag ska baja plocka undan. Inte göja våjskjiket utan mig!!
Inte då!!
Efter att vi alla druckit upp saften och ätit bullen ställde vi oss upp på den högsta punkten och på tre skedde det.
VÅÅÅÅRSKRRIIIKKEEEET.
Härligt!! Fast killarna tyckte att vi "tanter" skrek för högt.

Idag har dagen rullat på med förberedelser inför utbildningren jag och två kolleger ska hålla. Lite nervöst måste jag säga, första gången jag gör det hela från början. Det kommer iaf bli korvstoppning för de som kommer.

OCH..... det bästa av allt. Pengarna sitter nu på kontot. Nu ska det bli nya sängar!! Ska bara få tid över att åka och shoppa dem.
Önskar de fanns redan nu för nanna ska jag snart göra...zzzzzzzzzzz.....zzzzzzzzzz

RSS 2.0